🎉 Mākslas centrs “Zuzeum” ar prieku ziņo par pazīstamā latviešu mākslinieka Aigara Bikšes jaunās skulptūras “Domātājs” atklāšanu.

Šis Zuzānu kolekcijas papildinājums aicina rīdziniekus un Rīgas viesus bez maksas iepazīt laikmetīgo mākslu jaunā, pārdomas rosinošā veidā. “Domātājs” kas stalti slejas Zuzeum teritorijā ir Bikšes savdabīgā stila un tematisko meklējumu apliecinājums. Pretstatā 19. gadsimta Ogasta Rodēna “Domātājam”, kas ar savu statisko pozu un muskuļoto ķermeni iemieso fizisku spēku un varu, Bikšes “Domātājs” izstaro iekšējo pašapziņas spēku, pievēršoties izmaiņām savas patības izzināšanā un definēšanā. 

Iniciatīva padarīt šo darbu brīvi pieejamu apliecina Zuzeum apņemšanos veicināt dinamisku kultūras dzīvi Rīgā. Nojaucot finansiālās barjeras, Zuzeum mudina ikvienu iepazīt un novērtēt viena no Latvijas izcilākajiem māksliniekiem daiļradi. “Mēs uzskatām, ka mākslai jābūt pieejamai ikvienam,” saka Jānis Zuzāns no Zuzeum. “Izstādot Aigara Bikšes darbus, mēs ceram iedvesmot un iesaistīt mūsu apmeklētājus, veicinot dziļāku izpratni par mākslu.”

Līdztekus “Domātājam” Zuzeum ir izstādīti arī tādu starptautisku mākslinieku kā Tomasa Houseago, Edītes Karlsones un Denisa Praslova darbi, kas bagātina apkaimes kulturas piedāvājumu. 

Aigars Bikše (1969) ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un viens no Tēlniecības kvadriennāles Rīga kuratoriem. Viņš organizē starpdisciplinārus kultūras projektus Mākslas menedžmenta un informācijas centra (MMIC) ietvaros, kā tā dibinātājs un vadītājs. Viens no zināmākajiem mākslinieka darbiem ir pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas apskatāmā Jānim Pliekšānam veltītā skulptūra “Divi Raiņi”. Viņš ir piedalījies starptautiskos projektos Eiropā, Ečigo–Cumari triennālē Japānā (2006), Raumas biennālē Somijā (2012), u.c.